Autonvuokraus Pohjois-Amerikkassa

Laadulliset eroavaisuudet suurimpien vuokraamoiden välillä ovat pieniä, joten hinta on usein merkittävässä osassa vuokrauspäätöksessä. Halvin vuokrafirma kullekin päivälle löytyy esim. Autoeuropen autonvuokraushaun kautta, joka sisältää kaikki suurimmat autovuokraamot kuten Hertz, Avis, Europcar, Alamo sekä joissain maissa myös muita paikallisia autovuokraamoita.

Vinkkejä autonvuokraukseen Pohjois-Amerikkassa:

 • Ajokortti: Suomalainen ajokortti yleensä riittää, kunhan siihen on merkitty myöntämispäivä ja ajokortti on ollut voimassa vähintään vuoden. Suositus on, että matkailijalla olisi kuitenkin mukanaan kansainvälinen ajokortti käännöksenä suomalaisesta ajokortista. Myös passi ja luottokortti ovat tarpeen vuokrauksessa.
 • Ajopuoli: Yhdysvalloissa ja Kanadassa liikenne on oikeanpuoleinen, eli sama kuin Suomessa.
 • Vakuutus: Maksullisen vakuutuksen ottaminen vuokra-autoon on suositeltavaa. Vakiona autoissa ei ole vakuutusta jossei matkavakuutuksesi kata jotain vuokraamiseen liittyvää. Mikäli kolaroit, auto varastetaan tai hajotetaan ilman vakuutusta, on kaikki kuskin vastuulla. Mikäli sinuun törmätään, voi törmääjän vakuutus korvata, mutta vakuutukset eivät ole pakollisia joten tilanteeseen kannattaa aina ensin soittaa poliisi ja korvauksien saaminen voi olla hankalaa. Poikkeuksena tähän on New York, jossa laki määrää autovuokraamon hoitamaan minimaalisen vakuutuksen vuokra-autoihin.
 • Ajo laajemmalla alueella : Jotkin vuokraamot eivät salli autojen viemistä osavaltioiden rajojen yli, kannattaa tarkistaa etukäteen.
 • Ikärajoitukset: Lähes aina ajajan (vuokraajan) tulee olla 25 vuotta tai vanhempi, mutta jotkin firmat vuokraavat kalliimmalla myös nuoremmille kuskeille.
 • Vaihteisto: Autot ovat huomattavan usein automaattivaihteistolla, ellet erikseen pyydä manuallivaihteistollista autoa.
 • Tietullit: Tie- ja siltatullit ovat yleisiä ja maksu hoidetaan yleensä joko käteisellä tai etukäteen ostetuilla tullimerkeillä. Joissain paikoissa hyväksytään myös paikalliset luottokortit. Joillakin vuokrayhtiöillä on autoissa omat elektroniset laitteet tietullien maksuun, jotka pitää valita lisävarusteena vuokrauksen yhteydessä. esim: Hertz & Avis.
 • Palautus eri paikkaan: Isot vuokrafirmat sallivat usein myös palautuksen eri osavaltioon kuin lähtöpiste, joskin se voi olla huomattavasti hintavampaa.
 • Liikenne: Liikenne on suurkaupungeissa erittäin ruuhkaista lähes mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja kaupunkien sisällä onkin suositeltavampaa liikkua julkisilla kulkuvälineillä tai takseilla.
 • Yhdysvaltain maksulliset tiet: Wikipedian artikkeli".
 • Yhdysvaltain maksulliset sillat ja tunnelit: Wikipedian artikkeli".

Halvat lennot

Hotellit

Autonvuokraus

Matkavarusteet