Autonvuokraus Aasiassa

Laadulliset eroavaisuudet suurimpien vuokraamoiden välillä ovat pieniä, joten hinta on usein merkittävässä osassa vuokrauspäätöksessä. Halvin vuokrafirma kullekin päivälle löytyy esim. Autoeuropen autonvuokraushaun kautta, joka sisältää kaikki suurimmat autovuokraamot kuten Hertz, Avis, Europcar, Alamo sekä joissain maissa myös muita paikallisia autovuokraamoita.

Vinkkejä autonvuokraukseen Aasiassa:

 • Ajopuoli: Liikenne Aasiassa on monessa maassa vasemmanpuoleinen, eli eri kuin Suomessa. Maissa kunten Kiina, Vietnam, Filippiinit ja Laos liikenne on oikeanpuoleinen kuten Suomessakin.
 • Ikärajoitukset: Minimi vuokrausikä vaihtelee suuresti maittain 18-25 vuoden välillä. Alle 25 ja yli 65 vuotiailta kuskeilta voidaan periä usein joko lisämaksu tai vuokrauksen ehdoissa vaaditaan ottamaan ylimääräinen vahinko / kolari vakuutus.
 • Ajo ulkomailla: Vuokra-autolla voi ilman erillissopimuksia lähes poikkeuksetta ajaa vain sen maan sisällä, mistä se on vuokrattu.
 • Ajokortti ja dokumentit: Kansainvälinen ajokortti, passi ja luottokortti vaaditaan useimmiten vuokraukseen. Poikkeuksena Kiinassa kelpaa vain kiinalainen ajokortti, joten ajamiseen vaaditaan joko Belgian tai Hong Kongin ajokortti, joka voidaan kääntää Kiinalaiseksi.
 • Lisämaksut: Auton vuokraus lentokentältä voi usein olla halvempaa kuin muuten.
 • Vakuutus: Vakuutukset vaihtelevat erittäin suuresti maittain. Joissain maissa autoissa on hyvin länsimaiset vakuutukset (esim. Japani) ja osassa maista autojen vakuutukset eivät ole kattavia tai vakuutusta ei välttämättä ole ollenkaan kansainväliseltä vuokraamoketjuja lukuunottamatta. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kehittyvissä maissa huijaukset ovat erittäin yleisiä ja turisteja pidetään monesti syyllisenä oli hän syyllinen kolariin tai ei.
 • Palautus eri paikkaan: Isot vuokrafirmat sallivat usein myös palautuksen eri kaupunkiin kuin lähtöpiste, joskin se voi olla jonkin verran kalliimpaa.
 • Tietullit: Maksullisoa teitä esiintyy yleisesti suurimmassa osassa Aasiaa ja tietulleja on lähes kaikkialla. Joillakin vuokrayhtiöillä on autoissa omat elektroniset laitteet tietullien maksuun, jotka pitää valita lisävarusteena vuokrauksen yhteydessä. Muutoin maksu hoidetaan joko käteisellä tai erikseen ostetattavilla poleteilla.
 • Liikenne: Liikenne on suurkaupungeissa kaoottista ja ruuhkaista lähes kaikkiin vuorokaudenaikoihin. Kaupunkien sisällä on lähes aina suositeltavampaa liikkua julkisilla tai takseilla.
 • Muuta: Kehittyvissä maissa kuten Laos / Kiina / Thaimaa auton vuokrauksen yhteydessä on usein kannattavampaa vuokrata myös kuljettaja, koska matalan palkkatason maissa kuljettajan ottaminen on usein erittäin pieni lisämaksu auton kustannuksiin. Japanissa taas julkinen liikenneverkosto on poikkeuksellisen hyvä ja liikenne erittäin ruuhkaista, joten auton vuokraus on usein huomattavasti kalliimpaa ja vie enemmän aikaa kuin julkisten käyttäminen.
 • Maksulliset tiet, sillat ja tunnelit: Geography of toll roads Asia".

Halvat lennot

Hotellit

Autonvuokraus

Matkavarusteet